Albufeira is een van de meest populaire vakantiebestemmingen voor zowel jongeren als ouderen. Deze Portugese stad ligt aan de kust en er zijn overal levendige straatjes met winkels, kroegjes en gezellige eetgelegenheden. De vissersplaats beschikt over een eigen luchthaven en is ligt in de Algarve. Albufeira is met name heel erg populair onder jongeren, vanwege de prachtige stranden en het feestelijke avondleven! Wat is de moeite waard om in Albufeira te doen?

Waterparken

In Albufeira zijn er een tweetal waterparken die allebei op een aantal kilometer afstand van het centrum liggen. Bij het plaatselijke informatiepunt kun je niet alleen veel folders krijgen, maar ook direct kaarten aanschaffen voor een waterpark. Het is vaak een combinatie van twee tickets: voor de bus en voor het waterpark. Deze waterparken zijn zowel ingericht voor jong als oud, ook al zit er wel een onderscheid in. Zo is het ene waterpark leuker voor jonge kinderen en biedt het andere park iets meer uitdaging.

Stierenvechten

Het is een veelbesproken fenomeen, maar voor degene die heel graag een stierengevecht wil bijwonen, is er een mogelijkheid in hartje Albufeira. Dagelijks rijden er auto’s met loeiende sirenes en harde speakers rond om te verkondigen dat er weer een gevecht aan zit te komen.

Strandattracties

Vooral veel jongeren vinden het leuk om op het strand een strandattractie te doen. Zo zijn er banaantjes waar je met je vrienden op kunt zitten net zolang tot je door de golven omverslaat. Daarnaast kan je ook een ritje maken met een speedboot of een divers aantal vergelijkbare attracties.

Bustours

Zoals in bijna iedere stad kan je ook in Albufeira een bustour doen om de omgeving te leren kennen. Je leert dan de volledige Algarve kennen en ziet zodoende veel van dit prachtige, vruchtbare en zonnige gebied.