Er zijn talloze appartementen en villa’s in Albufeira waar je prima een weekje kunt vertoeven. Natuurlijk hangt het wel van de reizigers af welke accommodatie het meeste geschikt is. Daarom maken we onderscheid tussen gezinnen/families en jongeren. Per type reizigers hebben we een overzicht gemaakt van de accommodaties die wij het meest geschikt achten.

Appartementen voor gezinnen..

Best bang for your buck: Appartement: Paraiso da Balaia **

Dit appartementencomplex is niet zo massaal opgezet als alle anderen complexen en is bovendien zeer gunstig geprijsd. Mocht je op zoek zijn naar een gezellige, persoonlijke en betaalbare accommodatie dan zou dit de ideale bestemming voor jou kunnen zijn. Het enige nadeel is dat het enigszins buiten het centrum ligt, maar dat heeft als voordeel dat je ‘s nachts niet gewekt zal worden door het tumult van de strip.

Chic & veelzijdig:  Appartement: Hapimag Albufeira *****

Dit Happimag complex is zoals je kunt verwachten uitstekend. De kans dat je hier veel hangende jongeren treft, is relatief klein, omdat het toch een stuk afgelegen ligt van de strip en het bovendien te duur is voor veel jongeren. De ligging is uitstekend en er zijn geen echte punten van kritiek. De prijs is het meer dan waard vanwege de grote hoeveelheid ruimte, ligging en een heerlijk zwembad.

Ligging dichtbij het centrum:  Appartement: Casas da Quinta ****

Mocht je toch liever met je gezin in de buurt van de strip willen zitten, dan kan je voor Casas da Quinta kiezen. Overall prima met als uniek puntje dat het geschikt is voor gezinnen en dichtbij de strip ligt (ongeveer 1.9 km afstand).

Appartementen voor jongeren..

Gezellig druk:  Appartement Orada Marina de Albufeira ****

Dit appartementencomplex is zeer groot van opzet en ligt zeer nabij de strip. Het ideale complex om ook andere jongeren te ontmoeten en ‘s avonds een drankje mee te doen. Bovendien is het strand in de buurt en wordt het omringd door tal van leuke barretjes.

Luxe  & wat meer rust: Appartement Casa Velha ****

Voor de uitslapers die overdag liever op bed willen liggen dan een duik te nemen, opdat ze diezelfde avond weer hard kunnen gaan op de strip, is dit een geschikt complex. Rustig, ietswat afgelegen, maar wel vol met jongeren die hun roes willen uitslapen in het iets minder massaal bezocht complex dan Orada.

Grote villa’s in Albufeira

Er zijn zeer veel villa’s die je in Albufeira kunt huren. Dit kan niet alleen via GOGO en Beachmasters, maar ook via bijvoorbeeld AirBnB.