De leukste activiteiten in Albufeira

Albufeira in de Portugese Algarve staat bekend als een echte vakantiebestemming. Het heerlijke klimaat, de sfeervolle oude stad en de schitterende stranden staan garant voor een geweldige vakantie. Vier leuke activiteiten die je in Albufeira en omgeving onderneemt lees je in dit blog.

  1. De Oude Stad

Het historische centrum van Albufeira is ideaal om een aantal uur in rond te struinen. De meanderende straatjes die soms niet veel breder zijn dan een uitgestrekte arm brengen je door kloven van witte huisjes. In veel van deze steegjes zijn mooie patronen op de grond te vinden. Het oudste gedeelte van Albufeira is op een hoger gelegen gedeelte gesitueerd. Hier kun je een willekeurige hoek omslaan en opeens getrakteerd worden op een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan over Praia do Peneco. Diep beneden is een voetgangerstunnel uitgehakt in de stenen die je rechtstreeks vanuit de stad naar het strand leidt.

  1. Watersporten

Op de plaatsen waar de kust van Albufeira niet uit schitterende zandstranden bestaat zijn grillige kliffen vol met grotten te vinden. De enige manier om dit unieke natuurschoon te bezoeken is over het water. Dit is ook de reden dat er in en om Albufeira zoveel bedrijven te vinden zijn die aan kano, kajak, stand-up paddle board verhuur doen. Ga er zelf op uit of ga mee op een excursie. Maar ook voor windsurfen en kitesurfen zijn de zee en de stranden van Albufeira ideaal.

  1. Praia da Falésia

Dit zes kilometere lange strand aan de weg naar Vilamoura staat symbool voor al het moois wat de Algarve te bieden heeft. Het lange, ongeschonden goudgele zandstrand wordt omzoomd door indrukwekkende kliffen die naar gelang de stand van de zon van kleur veranderen.

  1. Castelo de Paderne

Nog meer historie en cultuur vind je in de ruïnes van een oud middeleeuws kasteel iets buiten Albufeira. Het kasteel is te vinden in de voetheuvels in een bocht in de Quarteira rivier in een met olijfbomen gevuld mediterraan landschap. Ondank dat van het kasteel niet heel veel over is zijn er nog genoeg overblijfselen van het bouwwerk te bewonderen. Dikke muren, bogen en een oude kapel geven een goed beeld van de oorspronkelijke staat van dit eeuwenoude bouwwerk.