Naar Albufeira via Faro Airport

Goedkoop naar Albufeira doet men tegenwoordig niet meer met de bus. De meeste mensen doen dit via het vliegveld. Faro Airport (airport code: FAO) is dan ook eigenlijk de toegangspoort tot Albufeira en de Algarve. Vlieg erheen met Transavia, TUI Airlines, Ryanair, Corendon of vanuit België met bijvoorbeeld Brussels Airlines. Bekijk hier alles wat je moet weten over vliegveld Faro!

Albufeira en de Algarve zijn typische zomerbestemmingen. Dit betekent dat de frequentie van de vluchten vanuit Nederland naar Faro Airport flink wordt opgeschroeft. Goed nieuws voor iedereen, want zo stijgt de ticketprijs niet zo heel erg. Transavia vliegt in de zomer minimaal 1x per dag vanaf Schiphol Amsterdam Airport naar Faro Airport, ook vanuit Rotterdam en Eindhoven gaat Transavia meerdere keren per week naar Faro toe. Als je vlakbij Eindhoven woont kun je ook nog kiezen voor Ryanair. De Ierse prijsvechter voert de route Eindhoven Faro iedere week wel een aantal keren uit. Vanaf het vliegveld is de transfer naar Albufeira het beste te doen met een taxi. Dit kost dan wel ongeveer €55, als je met een groepje bent is dit prima te doen en zeker sneller dan met bijvoorbeeld de bus.

Voor de vlucht terug naar Nederland zit je op Faro Airport wel goed. Het is een modern vliegveld met meer dan 7,5 miljoen passagiers per jaar, qua restaurants en duty free winkels zit je dus wel goed. Heel recent is het oude terminalgebouw nog beter bestand gemaakt voor een nog grotere uitbreiding. Dat was hard nodig aangezien Portugal snel aan populariteit wint onder toeristen uit noord-Europa. Nu alles er weer fris uitziet kun je er gemakkelijk een uur spenderen. Toch is duty free winkelen niet altijd goedkoper, check altijd even met de gratis wifi die op vliegveld Faro beschikbaar is, de prijzen thuis. Vaak scheelt het niet zo veel. Maar genoeg inspiratie opdoen kun je er zeker. Veel plezier op vakantie in Albufeira vanaf Faro Airport!