Vakantiehuizen in de Algarve

De Algarve is een heerlijk vakantiegebied, gelegen in het zuiden van Portugal. De Algarve heeft lange kustgebieden met prachtige stranden en gezellige kleine baaitjes. Ook de natuur is hier werkenlijkwaar prachtig. Geen wonder dat elk jaar weer vele toeristen dit prachtige vakantiegebied opzoeken. Naast gezellige kleine dorpjes, kent de Algarve ook grotere badplaatsen waar veel te beleven valt.

Een heerlijk gebied

In de Algarve is het heerlijk vertoeven. Het vakantiegebied kent vele prachtige plekken. Langs de 170 kilometer lange kustlijn vindt men niet alleen prachtige stranden, maar ook gezellige baaitjes. Langs deze kustlijn liggen ook de grotere badplaatsen, zoals Albufeira en Portimao. Albufeira is een erg populaire badplaats, waar men vele hotels vindt om tijdens de vakantie te verblijven. Ook vindt men hier vele kleine winkeltjes en gezellige bars en restaurants. In de kleine dorpjes valt er voor de toeristen verder weinig te beleven. In het binnenland van de Algarve vindt men juist de authentieke dorpjes, waar de oude cultuur nog echt terug te vinden is. In het zomerseizoen zijn de temperaturen het prettigst, maar de Algarve leent zich ook perfect om te overwinteren. In het zomerseizoen kan de temperatuur hier oplopen tot ongeveer 25ºC en valt er weinig regen. In de winter blijft de temperatuur hier hangen rond de 15ºC.

De Algarve kent vele prachtige bezienswaardigheden, die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens de vakantie. Maak een boottrip naar één van de de vele eilanden, bezoek Ria Formoso, een prachtig lagunegebied en natuurlijk mag een bezoek aan de hoofdstad Faro ook niet ontbreken.

Vakantiehuizen

De Algarve kent vele prachtige vakantiehuizen, waar men in hun vakantie kunnen verblijven. De meeste vakantiehuizen vindt men langs de kust, waardoor er ook altijd een prachtig uitzicht is. Vakantiegangers die graag wat meer vertier willen, kunnen het beste kiezen voor een vakantiehuis aan de westkust. De westkust is namelijk het meest ontwikkeld op toeristisch gebied. Vakantiegangers die juist wat meer rust willen, kunnen dus het beste voor een ander deel van de Algarve kiezen.

Vakantiegangers hebben de keuze uit verschillende vakantiehuizen. Zo zijn er luxe vakantiehuizen te boeken, die onder andere beschikken over een privézwembad. Naast het privézwembad, beschikken deze vakantiehuizen over nog vele andere luxe voorzieningen. Ook zijn deze vakantiehuizen geschikt voor meerdere personen. Natuurlijk zijn er ook simpelere vakantiehuizen te boeken. Natuurlijk zijn deze ook voorzien van voldoende voorzieningen, alleen zijn deze wat minder luxe. Het grote voordeel is, dat er voor ieder wat wils is in de Algarve.

Bron:  www.portucasa.nl