Albufeira is een stad in de Algarve in het zuiden van Portugal. Dit ooit kleine vissersdorpje is tegenwoordig uitgegroeid tot een populaire toeristische vakantiebestemming. Veel vakantiegangers keren jaar na jaar terug naar deze mooie plek vanwege de prachtige stranden, het zeer goede klimaat en de vele restaurants, bars en pubs. Albufeira is verdeeld in twee delen, ‘The Old Town’ en de ‘STRIP’, of nieuwere stad, waaronder Montechoro, Arias de Sao João.

Albufeira is een plek waar mensen leven in het ritme van geweldige vakantiebestemmingen; overdag zonnebaden op een van de vele mooie stranden en bij zonsondergang naar de sfeervolle oude stad gaan om te genieten van de restaurants, bars en clubs die tijdens de nachtelijke uren voor vermaak zorgen. Vanuit de stad zijn goede vervoersverbindingen naar prachtige stranden te regelen, zoals Praia da Galé in het westen. Daarnaast zijn er veel uiteenlopende activiteiten om van te genieten en heerst er een ontspannen vakantiesfeer.

Op zoek naar iets meer dan alleen zon, zee en strand? Ga dan een paar kilometer landinwaarts en zie hoe alles verandert. Het groen van het platteland is bezaaid met amandel-, vijgen-, sinaasappel- en pijnbomen en de rijkelijk versierde schoorstenen vallen op tegen het oker van de daken.

De Algarve, en daarmee ook Albufeira, is een vakantiebestemming voor het hele jaar. De lente en de zomer zijn lang en de winter is kort maar mild. Het ligt immers in de regio in Portugal met het beste klimaat! Terwijl er sneeuw en lage temperaturen zijn in het noorden van Portugal vindt U ligbedjes en zonnige terrassen in Albufeira. De winter is ook de beste tijd van het jaar om mooie laagseizoen aanbiedingen te vinden.