De meeste uitgaansgelegenheden liggen op de strip. Dit is een lange straat met sfeervolle clubs. Er zijn zowel Nederlandse als Portugese clubs dus er is voor iedereen wel iets geschikts. Als je graag andere Nederlanders wil ontmoeten, dan kun je het beste naar ‘Club Heaven’ of ‘Celebrations’ gaan. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel bars en eetgelegenheden die tot de late uurtjes open zijn.

Club Heaven

Dit is naast Kadoc naar mijn mening de leukste club. Er zijn voornamelijk Nederlanders, maar het is iets minder lomp dan Celebrations. Het nadeel is dat je entree moet betalen bij Club Heaven, maar mocht je met Beachmasters of GoGo reizen, dan krijg je korting. Het is een relatief grote club en de muziek is beter dan in veel andere clubs. Ook komen hier veel bekende DJ’s af en toe een plaatje draaien.

Kadoc

Voor een schuimparty of een gezellig, exclusief feestje moet je zeker een bezoekje hebben gebracht aan Kadoc. Het starbeach image dat Cherso heeft, wordt in Albufeira vertaald door Kadoc. De muziek staat hier verreweg het hardste, vanwege de ligging buiten het centrum, maar je kunt altijd buiten loungen, mocht je het even zat zijn. Hier komen de beste DJ’s en hier komen ook veel Nederlanders. Let wel dat je een taxi nodig hebt om hier te komen.

Celebrations

Leuk om je avond te starten, maar niet voor een avondvullend programma. De muziek is niet heel spectaculair (vooral Nederlandse muziek), maar het is er wel altijd gezellig. Het heeft iets weg van een kleine, gezellige cave die tot sluitingstijd vol zit met Nederlanders. Eveneens bekend vanwege het gerenommeerde happy hour. Tijdens het happy hour kun je flügels tegen euroknallertarieven krijgen. Dat verklaart ook deels de gezelligheid en de drukte.